en lille familie

i Himmerland


VELKOMMEN TIL BJARKES BLOGLivet skal være en blanding af alvor og sjov....

Det er den 14. januar 2013 og jeg vågner op af min narkosedøs og får i tågen øje på min lille familie samt en alvorligt udseende læge der sidder på kanten af min seng, han begynder at fortælle om operationen….. 


Sådan overlever du livet:

Hvis det ikke ser rigtigt ude er det sandsynligvis forkert for dig

Spis ikke noget større end dit hoved

Det kan altid blive værre

Tal mindre og sig mere

Alder og erfaring kan altid overvinde ungdom og dygtighed 

 

Operationen er forløbet godt og min mave vil nu igen fungere som før (Sikke en lettelse) - han har måtte fjerne et stykke af begge mine tarme, men de vil fungere lige så godt som før og uden at jeg skal have stomi, det er da en rigtig lykkelig besked at få ………

 

Om bord på et fly til Hawaii, meddeler piloten fra sin plads, "Det brag I hørte lige før var lyden af vores sidste motor som brændte sammen -  Jeg er virkelig ked af at sige det, men vi styrter desværre i havet og alle redningsveste er til eftersyn……

I den chokerende stilhed, der fulgte, høres en vred røst. "Dammit - Den dumme læge, han sagde ellers at jeg skulle dø af kræft!  

 

Det smerte helvede jeg havde levet i, i snart 3 uger var nu historie, problemet er løst og kilden til at min og familiens jule- og nytårsfest aldrig blev til noget, var fundet….. lægen siger at det ikke var en tarmslyng der var årsagen, det var i stedet en cancer der havde bredt sig fra min bllindtarm og som med tiden havde lukket forbindelsen mellem tyk- og tyndtarmen…….

 

En mand hører fra sin læge, at han har kræft og kun har seks måneder til at leve i. Lægen anbefaler, at han gifter sig en revisor og flytte til Zimbabwe. Manden spørger, "Vil dette helbrede min kræft?" "Nej," sagde lægen, "men de seks måneder, vil virke meget længere!" 
 

 ….. cancer, hvad var det nu for et ord han der brugte….., det er da naboen, de andre, ikke mig…….. der er meget stille i det lille rum, lægen er professionel og på job, jeg kan se at lyset er slukket i Lene og min søn No's øjne, hjernen arbejder på højtryk for at finde en plads til det ny ord i min indre ordbog ……..

  

En mand er er gået til sin læge for at finde svaret på hvorfor han ikke har det godt. Lægen undersøger ham, og spørger så om han må tale med hans kone i ene rum. Lægen fortæller konen, at hendes mand har kræft og hun spørger så "kan han blive helbredt?". 

Lægen svarer, at der er en god chance for at han kan helbredes, men at hun så bliver nødt til at tage sig af ham hver dag hele det næste år - lave sunde måltider til ham, gøre rent efter hans opkast, køre ham på hospitalet til de mange behandlinger osv…… "


Da konen kommer ud til venteværelset, spørger manden hende, nå hvad sagde lægen?

hun svarer "han sagde, at du desværre er dødssyg og ikke kan helbredes……" 

 

Lægen fortæller professionelt og afdæmpet at operationen varede 2 timer mere end ventet, snart 5 timer, blindtarm, fedttæppet i bughulen, galdeblæren og alt andet overflødigt er fjernet, men der er desværre stadig pletter der ikke kan fjernes - "min cancer" er såkaldt uhelbredelig…….han siger stille, at var jeg gået til lægen tidligere, kunne de nok have fjernet det hele……

 

Lægen: Forsøgene viser desværre at din kræft er meget fremskreden. Du har kun 6 måneder at leve i.

Patienten: Men doktor, jeg kan ikke betale mine sygehusregninger på så kort tid!

Lægen: Hvis det er rigtig så er jeg nødt til at give dig 6 måneder mere at leve i...


 - jeg ser ned på det kæmpe store plaster der dækker midten af min mave, der er slanger ud af siden, ind i ryggen, op i min næse, ind i min stolthed nede mellem benene....... "gå til lægen tidligere" det hele virker surealistisk, er lige ved at grine….. jeg gik jo til lægen første gang for snart 4 år siden pga. symptomer som træthed, oppustet mave, ømme led, mærkelige dufte og smagsforstyrrelser…… herefter fulgte et utal af blodprøver, besøg hos reumatolog, alternativ behandlere, tandlæge osv….. ingen effekt, ingen konklusion, ingen ting ud over fornemmelsen af at det kunne løses med lykkepiller….
- jeg hader piller, så det kom IKKE på tale….….. men hvad er nu det operationslægen siger…….det er jo på INGEN måde sjovt....

 

  SEKS GODE TEGN PÅ AT DU ER KURERET FOR DIN CANCER

6. Når dit vækkeuret ringer klokken 6 og du er glad for at høre det.

5. Når din partner beder dig tage skraldet med ud.

4. Når du ikke længere har en trang til at kvæle de personer, der siger, "at kræft forsvinder med den rigtige attitude"

3. Når du køber en fed sportsvogn frem for at købe en ekstra livsforsikring.

2. Når fejrer din fødselsdag frem for at markere den dag du blev diagnosticeret.

1. Når du bruger dit Dankort mere end du bruger automaten på dit hospitals parkeringsplads


22 dec. starter det hele, et par timer efter at jeg og Lene har hygget os dejligt, 24 dec. er det vagt lægen der er på besøg, han melder at det ikke er alvorligt, 27 dec. melder mit lægehus at jeg ikke fejler noget, 2 januar indlægges jeg i Aalborg og man mener at jeg nok har en sammenfalden tarm, 5 januar sendes jeg hjem for at se tiden an - en "hjemkomst" der slet ikke bliver sjov, 13 januar kan jeg ikke mere, en vaks læge siger at jeg skal opereres nu…. det er ham der nu fortæller mig sandheden - tak for det!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cancer er IKKE sjovt, men humor og latter er sundt - kan det ikke heldbrede mig,
så kan det i alt fald gøre det sjovere at leve :-)


"at være stærk er meget vigtig, men at finde nogen til at være svag med, er der hvor det bliver svært"

Et sødt lille citat hentet fra Thefurrymonkey.co.uk


APROPOS Cancer og humor, så kan jeg varmt anbefale at besøge Standupper - Geo's hjemmeside Geocomedy.dk

Oprindelig har Geo ikke lige været min "Standupper Kop-The", eller måske har min humor været syg,  men her i Geo version II taler han til mig :-) 


De indsatte jokes er frit oversat, omformuleret og ellers hentet fra Thefurrymonkey.co.uk:
Følg Bjarke Edvars på Instagram  Indlæg af den

Kræftbehandling Set af: 5481
1 2
   
Dit navn*

Email addresse*

Skriv kommentar*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Verifikationskode*
 
Kommentar


Klik på stikord (TAG) eller kategori for at se indlæg
med det aktuelle emne


SENESTE 15 INDLÆG:

Har du kommentarer eller spørgsmål så brug kommentar funktionen eller skriv tilSØG PÅ TEKST:

ARKIVET:


RSS / ABONNER
RSS