en lille familie

i Himmerland


VELKOMMEN TIL BJARKES BLOGVed den seneste samtale med lægen her for ca. 2 uger siden valgte han at ændre i opskriften til min kemo kur - årsagen var at min krop reagerer for negativt på dele af indholdet i kuren, så derfor er der nu som forsøg nedjusteret til 75% dosis ligesom man her senest har fjernet stoffet med det tekniske navn CPT11 (Irinotecan) >> Se evt. Wiki
....Nå ja, kan man ikke tåle mosten, så må mosten gøres tyndere....

Det er helt normalt, at kroppen reagerer på den "cocktail" som kemoen jo er og jo flere gange den indtages, jo mere reaktion kommer der. Ud over øget lyst til bare at ligge sig ned og sove, sove, sove, så reagerer maven og immunforsvaret fluks på behandlingen hertil kommer bivirkningerne, der ofte tager til jo længere "festen" har stået på (jeg har været på min kur nu i ca. 6 md), det sidste mærker jeg specielt ved, at nervebanerne i mine fødder reagerer kraftig - hvordan er lidt svær at beskrive, men de "brænder/snurrer" konstant. så er der min bevægelighed som påvirkes, specielt i arme, hænder samt  ben og så er der en periodisk påvirkning af mit syn, men specielt påvirkningen af maven er rigtig sur, i ca. 10 til 12 ud af kurens 14 dages forløb bydes der på alt for mange og meget smertefulde toiletbesøg, dvs. planlægning er blevet "en by i Rusland" - en ny kur afløser jo den der lige er slut, sådan forstætter "festen" jo igen og igen, i dette tilfælde i 6 mdr..

Her over den seneste måned er bivirkningerne taget kraftig til ligesom at jeg har haft mange gener fra en meget kraftig kvalme - bivirkninger og reaktioner som ikke bare lige kan ignoreres og som nu med den ændrede kur bør aftage - det ser jeg og mine nærmeste i den grad frem til.
Allerede her efter sidste kur med den ny reducerede behandling kunne jeg mærke mindre gener fra kvalmen, uden de dog var grund til at hejse flaget, de øvrige ulemper har jeg tilgode at opleve i reduceret form - jeg håber, at jeg får fornøjelsen og vil kunne mærke effekten i den kur jeg netop er startet på her i dag.TIP:
Det er min erfaring, at det er en rigtig god ide at være ærlig over for sin læge (Nå ja en-tal er så meget sagt, der er så og sige nye ansigter på hver gang, så vi må hellere sige læger :-), dvs. fortælle dem og sygeplejerskerne om såvel de positive som de negative oplevelser med kuren, de er i de fleste tilfælde lydhøre og specielt sygeplejerskerne har ofte nogle gode effektive råd eller løsninger, som kan aflaste det værste, men som de også understreger, så er der meget stor forskel på reaktionerne fra kur til kur og patient til patient. 


Normalt har jeg i hele forløbet været positiv omkring det at skulle skæres i, undersøges, isættes slanger, nåle og komme afsted til mine kure, men jeg skal være ærlig og sige, at jeg her de seneste uger har haft rigtig mange kreative tanker om, hvordan jeg kan slippe for at skulle afsted - har sågar tænkt tanken at melde mig til "Big Brother, Robinson, blive politiker eller lignende aktivering, hvor man isoleres fra virkeligheden"

Der sker et eller andet inde i en, som siger at "nu er det nok" og man når der til, at det langt fra er rart at være med mere, jeg har vist fået det man vel vil kalde god gammeldags indre / mental periodisk modvilje mod projektet og det er en rigtig træls følelse at skulle forholde sig til, når hele projektet jo er til for at holde canceren i ro / svækket og dermed gøre det godt for mig og desværre er det jo en tilstand der også smitter lidt af på mine omgivelser, ....det er ikke altid lige nemt at lade som om at "det er da ikke noget at regne" :-)
 
En gæst i vinterhaven tager sig et frikvarter fra kampen om overlevelse!
En gæst i vinterhaven tager sig et frikvarter fra kampen om overlevelse!

Nå men hvis alt ellers forløber planmæssigt og positivt, så er der lagt op til en længe ventet pause fra kuren her om ca. 3 md., dvs. jeg med lidt held kan gå ind i det ny år og nyde vinteren med et frikvarter væk fra kemo cocktails - så må vi bare håbe, at den ændring af mixturen, som jeg nu skal drage godt af, ikke på sigt viser sig at være en dårlig ide, der er vel en grund til, at kuren indeholdt 100 % blanding og det nu fjernede CPT11 var en ingrediens?
 -
var der nogen der sagde pest eller kolera :-)
 
/ Bjarke Edvars /


Følg Bjarke Edvars på Instagram  Indlæg af den

Kræftbehandling Set af: 6857
3 2
   
Dit navn*

Email addresse*

Skriv kommentar*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Verifikationskode*
 
Kommentar


Klik på stikord (TAG) eller kategori for at se indlæg
med det aktuelle emne


SENESTE 15 INDLÆG:

Har du kommentarer eller spørgsmål så brug kommentar funktionen eller skriv tilSØG PÅ TEKST:

ARKIVET:


RSS / ABONNER
RSS