en lille familie

i Himmerland


VELKOMMEN TIL BJARKES BLOGDenne uge er Knæk cancer uge og ja, det er nok meget tvivlsomt, at det lige blive uge 43, hvor forskerne knækker koden til cancer, men det ville være rigtig dejlig såfremt vi kunne komme bare lidt tættere på en forståelse af denne grimme sygdom. 


Det er nok meget tvivlsomt, at det lige blive uge 43, hvor forskerne knækker koden til cancer, men...Kan en uges speciel fokus fra medierne være med til at øge indsatsen hos cancerforskningen, øge forståelsen alment og gøre det bare lidt nemmere for pårørende og os der er ramte, så er det i sig selv et godt skridt i den rigtige retning.


Personligt er jeg af den opfattelse, at medens forskerne kæmper med at forstå og løse sygdommen, så er det i "Systemet" at de største fremskridt kan hentes - jeg er i alt fald blevet meget overrasket over, hvor svært det er at finde en "skabelon" der passer til netop lige min/vores situation.

 

Der er masser af rådgivning og hjælp til det fysiske og psykiske ved sygdommen, såvel til mig der er ramt og til mine pårørende og det system ser ud til at virke rimelig godt i de fleste tilfælde og det sætter vi stor pris på. 


Men når det kommer til at finde hjælp, rådgivning, forståelse etc. i de praktiske forhold, dvs. hvordan man "overlever" med canceren rent teknisk, så synes jeg det er meget svært, tungt og belastende, som ejer af en lille virksomhed at "knække canceren". 


Jeg fornemmer, at såfremt man er inde i et traditionelt system, dvs. ansat / medarbejder så er reglerne og mulighederne rimelige sat i system, men det hele bliver straks væsentlig mere sløret og uklart, når man er i den lille "kone / mand" virksomhed - her er det godt nok svært at finde rådgivning, løsningsmodeller, svar og retningslinjer.


Vi kommer fra en situation, hvor dagene, timerne, ugerne og for den sags skyld ferierne ikke rigtig er blevet målt op i fritid og arbejde, en situation der udspringer af en blanding af nød og STOR iværksætter lyst. 


Personligt har jeg de seneste 15 år sammen med min partner haft en livsstil, hvor fritid og job er smeltet sammen og med en ugentlig timeandel på jobsiden på ca. 55-65 timer (lidt mindre i sommer/ferie perioden.)

 

I en lille servicevirksomhed som vores, baseres overlevelsen på en meget tæt og personlig kundekontakt samt på hvor mange timer der kan  omsættes til udfakturering.  


Canceren har vendt helt op og ned på den velkendte situation:


  • Jeg er sygemeldt og er helt ude af firmaet for at fokusere på sygdommen og dens behandling.
  • Udgifterne er øget da mit fravær har krævet en afløser på min plads.
  • Min partner og kone Lene er med til lægebesøg, sygehus besøg, skal være chauffør til mine mange behandlinger, (hvor jeg ikke må køre selv) - og har derfor et stort fraværd fra sin plads,  vel hvad der gennemsnitlig svarer til 5-7 timer pr. uge
  • Ekstra udgifter til transport, medicin etc.
  • Firmaets omsætning falder naturligt, da den daglige og personlige kundefokus nu er på et helt andet plan end før og på visse forretningsområder pga. min sygdom, nu er lukket ned.
  • Forretningsudviklingen / kundeopsøgning er sat i bero og koster også manglende omsætning, specielt kritisk på lang sigt.


Alt dette startede på sin vis i det små langt før Canceren blev synliggjort - jeg havde de 3 forudgående år haft en del besøg hos læger, specialister og alternativer for at forstå, hvorfor jeg var unaturlig træt og havde en del uforståelige symptomer - de mange prøver og besøg gav dog ikke anledning til at mistænke canceren - så det kostede blot ressoucer og indsats.


Så det store Cancer spørgsmål er jo så, hvor finder jeg svaret og løsningen på ovennævnte??


Måske var det mest enkelt bare at lukke ned, afvikle og opgive selvstændighedsdrømmen - men gør jeg det,  så giver de utrolig mange iværksætter timer jo ikke nogen mening, det der er bygget op og var velfungerende svigtes og min partner, familie og samarbejdspartnere lades i stikken - såvel dem som systemet vil blive tabere. 


Jeg / Vi er nødt til at "re-starte" store dele af vort grundlag, finde en ny model og afstikke en ny retning, hvor dele af den gamle model og vor erfaring kan genbruges og tilføres nye vinkler, blot nu i en ny og knap så person- og timetung version, en løsning der kan køre videre uanset min tilstand på kort og lang sigt. 


De store spørgsmål som vi forsøger at knække omkring canceren er derfor:


  • Er der et nyt/normalt liv som selvstændig erhvervsdrivende med diagnosen uhelbredelig cancer?
  • Hvor finder vi den rådgivning som er 100 % medspiller og som forstår de prioriteter og den lyst vi har bygget vort indtægstgrundlag på? 
  • Hvordan løser vi det hele i praksis, uden at konflikte med det sikkerhedsnet, der jo normalt spændes ud under sygdom, men som jo på mange områder er meget stift og svært at synkronisere med en forretning, der ikke har været opgjort i faste timer, fritid og med såkaldt variabel indtægt? 


Set derfra hvor jeg pt. står, tror jeg ikke ovennævnte problematikker behøver at være negativ, rent faktisk er der masser af positive vinkler på ovennævnte, men det er godt nok nogle svære forhold at takle samtidig med at sygdommen og bivirkningerne skal sættes i system og passes ind. 
 

KNÆK canceren! - uden den var svarene på ovennævnte meget nemme :-)

/ Bjarke Edvars / Følg Bjarke Edvars på Instagram  Indlæg af den

Kræftbehandling Set af: 7890
1.3 3
   
Dit navn*

Email addresse*

Skriv kommentar*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Verifikationskode*
 
Kommentar


Klik på stikord (TAG) eller kategori for at se indlæg
med det aktuelle emne


SENESTE 15 INDLÆG:

Har du kommentarer eller spørgsmål så brug kommentar funktionen eller skriv tilSØG PÅ TEKST:

ARKIVET:


RSS / ABONNER
RSS