en lille familie

i Himmerland


VELKOMMEN TIL BJARKES BLOGI går aftes 21.03.2014 var der i TV Nyhederne et indslag om det store Tarmkræft screeningsprogram, der for nylig er sat i værk med udsendelse til et stort antal danskere. 

Indslaget satte bl.a. fokus på at der her få uger efter at kampagnen er sat i gang, kun er kommet meget få prøver retur, og for at følge op og finde svar på dette "mysterie” opsøger nyhederne  naturligvis et par repræsentanter for "manden på gaden” og frem på skærmen toner et par flotte, modne og pænt store mandfolk som jeg ikke er i tvivl om kan sende en bowling kugle af sted så bordet ryddes, kan svinge en golfkølle i flotteste stil eller kan bunde et pænt antal fadbamser uden at gå om kuld, men nu står de så her pludselig i "Prime Time” og bekendtgør at de skam IKKE i det store Screeningsporgrams navn skal ned og rode i kummen - aldrig i livet.

Om klippet er taget ud af en sammenhæng, om repræsentanterne er dårligt udvalg eller det de udtrykker virkelig er "folkets” holdning ved jeg ikke, men set i den sammenhæng var det da utrolig ynkeligt og også tankevækkenede at mødes af et sådant par ellers sunde og stærkt udseende gutter, der ellers nok ikke normalt er typerne der holder sig tilbage når der skal præsteres.

Jeg tager her i min egen kommentar til Nyhedsindslaget ikke stilling til effekten af et screeningsprojekt som det igangsatte, ressourcerne kunne sikkert anvendes mere effektivt eller på helt anden vis, men nu "Kører toget” og det er et fantastisk tilbud til alle os "voksne” kvinder og mænd, og derfor er jeg nødt til spontant at reagere, når jeg mødes af en så ynkelig argumentation for ikke at deltage!

Hver 3.die dansker vil få kræftHver 3.die dansker vil få kræft! - og jeg kan ud fra egen erfaring afsløre, at det at skulle dykke ned i kummen en enkelt gang og her samle en lille "cookie” op med den lille dertil udviklede "MiniSpade” med fint tilhørende tonyster og så ellers poste den lille "personlige hilsen” af sted i den dertil indrettede forsendelse. 

Den lille indsats er "a piece of cake” i forhold til hvad der er i vente med en cancer der er i udbrud, her kan I godt glemme ALT om at melde fra pga. forfængelighed, fine fornemmelser, personlige grænser, selvfedhed, facader etc. 
- kunne jeg bytte det forløb jeg og min lille familie har været igennem de seneste 15 mdr. for at dykke ned i kummen, så dykkede jeg gerne ned i 1.000 fremmede kummer og samlede nylagte "kager” eller "negerarme” op.

At der så rent teknisk nok skal en kiropraktor og nogle dages indsats til at gennemføre et sådant projekt, er en anden sag, men sådan for at skære det hele lidt firkantet ud :-)
- hvad Fa’en tænker I på, kom nu igang med at samle op der ude i Danmark!

Hvem har forøvrigt ikke en sjælden gang drømt om at sende en "lort” med posten til det offentlig og så er portoen sågar betalt af staten - undskyld jeg beklager mange gange :-)


Og når nu I er i gang med at se ned i kummerne derude, for at finde ud af om vi har det godt, så vil jeg dog lige understrege at jeg personlig er af den holdning at livet IKKE skal leves ved at se bag ud eller se ned i kummer, livet leves bedst ved at se fremad, men derfor skader det jo ikke, at man en gang i mellem ser indad, kaster et blik bagud og også har en rutine med en sjælden gang lige tjekke om det i kummen nu ser rigtig ud. 

Den cancer jeg har i min mave og som desværre aldrig kan fjernes, ville jeg f.eks ikke kunne have opdaget ved at se ned i kummen, men var jeg blevet mødt af et "vågent” sundhedssystem, som så på og lyttede til mig som et "helt menneske" med sin helt egen individuelle historik, så kunne jeg i dag have været forhenværende cancer patient, men alt det er en helt anden historie :-)
 
Jeg håber at der vil være bare et par "kummenægtere” der hermed er omvendt til at blive "kummedykkere” og de omvendte af den vej kan spare sig for at skulle ud på den store og ikke særlig fornøjelige rejse jeg er ude på med min cancer :-)

/ Bjarke /


Følg Bjarke Edvars på Instagram  Indlæg af den

Kræftbehandling Set af: 8948
0 0
   
Dit navn*

Email addresse*

Skriv kommentar*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Verifikationskode*
 
Kommentar


Klik på stikord (TAG) eller kategori for at se indlæg
med det aktuelle emne


SENESTE 15 INDLÆG:

Har du kommentarer eller spørgsmål så brug kommentar funktionen eller skriv tilSØG PÅ TEKST:

ARKIVET:


RSS / ABONNER
RSS