en lille familie

i Himmerland


VELKOMMEN TIL BJARKES BLOGSå skete det uundgåelige, efter en hyggelig og rar jul og en dejlig nytårsaften (forøvrigt lige efter Bjarkes ønske), så gik det hurtigt ned ad bakke med Bjarkes helbred.

Den parenterale ernæring  samt natriumklorid blev skåret kraftigt ned i januar, fordi Bjarkes krop ikke længere kunne omsætte det. De sidste 6 uger lå Bjarke på samme leje i sin seng 24-7, hvorfor vi havde hjemmesygeplejen til at komme og lejre ham 1 gang dagligt. En STOR tak til Hjemmesygeplejen i Mariagerfjord Kommune samt det Palliative Team i Farsø, (specielt Hanne Nedergaard og Klaus Jakobsen)!!


De sidste 14 dage af hans liv kunne han heller ikke længere selv sluge sine piller, hvorfor Palliativ afdeling i Farsø fik installeret en medicinpumpe, der gav Bjarke den nødvendige medicin via den port, han havde i brystet.


Ca. 2 uger før Bjarke gik bort blev det sidste ernæring og natriumklorid stoppet, Bjarke havde det nu så dårligt, at det ikke ville være godt for ham at fortsætte. Der hobede sig meget væske op i hans krop, så på trods af lymfedrænage, hver dag givet af mig og 2 gange om ugen af en professionel Fysioterapeut,(STOR tak tilk Tina Rank Franzen!) så blev hans ene arm, hans overkrop og hans lår meget væskefyldte. Stakkels stakkels Bjarke!

De sidste 2 døgn var meget smertefulde, der blev givet abnormt meget Oxy-Norm (morfin)og til sidst måtte vi også bruge Midazolam, som er et beroligende produkt. Dette fik heldigvis Bjarkes smerter til at stoppe, gav kroppen ro, men det betød også, at vi ikke havde mere mental kontakt med ham.

Søndag d.13. marts kl. 18:30 sov Bjarke stille ind med sin søn No, sin svigerdatter Nadia og mig ved hans side.

Vi holdt ham i hånden, fortalte hvor højt vi elskede ham - så på den måde fik vi ham sendt smukt og godt afsted.


Her 5 uger efter har "bølgerne” ikke helt lagt sig efter nogle hektiske og følsomme uger op til dødsfaldet og nogle MEGET følelsesladede timer, dage og uger bagefter. Det begynder så småt at gå op for os alle, at Bjarke ALDRIG kommer tilbage. Vi skal ikke mere høre hans stemme, få hans gode råd, snakke musik, kunst, foto, natur, have, indretning, god mad, nyde gode vine osv. Og det gør RIGTIG RIGTIG ondt!! Han er i den grad elsket og savnet. 

Jeg Lene, har været forelsket i ham alle vore 34 år sammen og er det stadig væk. Et karismatisk, empatisk, nysgerrig på livet, musikalsk, kunstnerisk menneske - der i den grad har efterladt et stort "blødende” hul i sine allernærmeste.
Ære være Bjarkes minde


PS: Tak for alle jer der har fulgt med her på Bjarkes blog - helt naturligt stopper den her. Måske fortsætter den som Lenes blog i stedet, det kommer an på, om jeg synes der er nok "klogt” at skrive fra min side af livet :-)

 

Jeg synes lige, I alle skulle have fornøjelsen af Bjarke som den stolte, friske mand med stor hang til natur, smil..... og mig naturligvis :-)


/ Lene /

Bjarke i majsmarkenFølg Bjarke Edvars på Instagram  Indlæg af den

Generelt Set af: 10361
1.4 7
   
Dit navn*

Email addresse*

Skriv kommentar*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Verifikationskode*
 
Kommentar


Klik på stikord (TAG) eller kategori for at se indlæg
med det aktuelle emne


SENESTE 15 INDLÆG:

Har du kommentarer eller spørgsmål så brug kommentar funktionen eller skriv tilSØG PÅ TEKST:

ARKIVET:


RSS / ABONNER
RSS