en lille familie

i Himmerland


MENU DETALJER

Bjarkes sunde grønne hverdagssuppe


Den Grønne Hverdagssuppe er fyldt med vitaminer og er specielt lavet med henblik på at give mine kræftceller noget modstand, men alle andre kan helt sikkert også drage fordel af suppen og den må også gerne serveres en weekend trods navnet :-)

Bjarkes sunde grønne hverdagssuppe

Passer til 4 pers.

 
 

Ingredienser:

500 gr. rosenkål (friske eller frosne)

1 dl. reven mozzarella ost

4 fed hvidløg (hakkes)

1 helt løg (Hakkes)

3 hele syltede argurker

2 dl. Grønne oliven m. rød peber (Stenfri)

2 hele citron

50 gr. smør eller margarine

3 spk. oliven olien

3 dl. mælk

4 spk. Maizenamel

salt & peber

Persille & Purløg

Eddike


Sæt ca. 5 dl. vand i kog og tilsæt rosenkålene, det hakkede løg, hvidløg, godt med peber, lidt groft salt samt olivenolie og lad det små koge i ca. 13-14 min.

Hak 2 af de syltede agurker, skær den ene citron i 2 dele, så de er klar til senere brug

Hæld mælk i et glas og rør melen ud til en jævning så den også er klar til senere brug.

Efter kogning i ca. 13-14 min tilsættes de grønne oliven, de 2 hakkede syltede agurker, lidt persille samt den revne ost og det hele blændes med din stavblender.

Tilsæt nu meljævning og lad det hele koge op.

Hæld suppen op og vrid de 2 halve citroner så den midterste part af suppen får godt med citron, anret med hakket purløg, sæt en skive citron på tallerkenkanten og læg 2 skiver syltet agurk som pynt oven på suppen.


Server groft brød til - og ny et glas koldt postevand med citron til - er det en rigtig god hverdag, så nyd et glas koldt hvidvin til. 


Bon apetit - Bjarke Edvars