en lille familie

i Himmerland


MENU DETALJER

Grovboller, langtidshævede


Edvars Variation: Jeg pensler med A38 (ymer, youghurt, mælk m.v.kan også bruges), drysser med sesamfrø eller havregryn og sprayer løbende med vandforstøver direkte ind i ovne til bollerne ca. 2 gange under bagningen.

Lenes hjemmebagte bollerTil ca. 16 Grovboller skal du bruge følgende:
1 l Vand
1/4 pk gær
2 spsk Salt
2 spsk Honning
550 g Havregryn i alt (blandet med grahamsmel, solsikkekerner, hørfrø, spelt, durumhvede osv.)
550 g hvedemel
 
Vand, gær, salt og honning røres sammen.
Havregryn og det øvrige mel røres i.
 
Dejen stilles i køleskab min 8 timer. Kan holde sig i 4 dage på køl.
 
Dejen æltes igennem og formes til boller (eller brød).
Pensl dem med A38 og dryd med f.eks sesamfrø eller havregryn.
Lad det hæve lidt, stil dem i kold ovn og tænd på 200 grader.
 
Bages i ca. 25 - 30 min.
For sprød og krispy overflade sprayer jeg med vand fra vandforstøver efter det 10.ende og 20.ende minut
 
SIM SALA BIM så er der friskbagte, lækre boller - MUMS :-)