en lille familie

i Himmerland


MENU DETALJER

Paradisæblegelé


Til denne portion har jeg brugt ca. 3 kg Paradisæbler. Dette gav 1,5 l saft!

Paradisæblegelé 2013
1 kg Paradisæbler
2 - 5 dl Vand
Til hver liter siet saft: 1 kg Sukker, 1/4 tsk. Atamonpulver eller 1/2 tsk flydende Atamon
 
De vaskede paradisæbler deles og koges med vandet ved svag varme, til æblerne har afgivet deres saft.
Mosen hænges til afdrypning i saftpose. (tager ca. 1 døgn)
Saften måles og bringes i kog. Sukkeret drysses i under omrøring. Når saften falder i tunge dråber fra skeen, slutter man kogningen. Geleen skummes, tilsættes Atamon og fyldes i varme geléglas, der bindes til dagen efter.
 
Passer fantastisk godt til en god steg (kalvesteg, culottesteg, flæskesteg) - ja sågar en god oksemørbrad klæder denne gelé :-)