en lille familie

i Himmerland


MENU DETALJER

RABARBERIS MED NØDDEMARENGS




Rabarber behøver sjældent skrælning. Men blad og rod skal skæres bort og grove strenge trækkes af stilken. Brug en tærteform med løs bund og en diameter på 23 cm.

Marengsbunde:
4 æggehvider
Ca. 125 g sukker (1 112 dl)
Ca. 20 g hasselnøddespåner
(1/2 dl)

Rabarberis:
400 g vinrabarber
85 g sukker (1 dl)
4 dl piskefløde
2 æggeblommer

Jordbærsauce:
400g (frosne) jordbær
1 dl sød hvidvin
evt. lidt sukker

1. Dæk en bageplade med bagepapir. Tegn to cirkler med en diameter på 22 cm. De skal være i cm mindre end formens diameter. De skal kunne være i formen og helst helt ud til siderne. Sæt ovnen på 1300.
2. Pisk æggehviderne helt stive og pisk sukkeret i. Vend nøddespånerne i de meget stive hvider. Bred marengsdejen ud i de to cirkler. Sæt dem straks i ovnen.
3. Bag dem 50-60 minutter, til bunderne er tørre og let gyldne. Løsn bundene fra papiret og lad dem svale på en bagerist.
4. Skær rabarberne i stykker på i cm og bland dem med sukkeret. Lad dem mørne ved svag varme i en tykbundet gryde og lad dem blive helt kolde.
5. Pisk fløden stiv. Rør ægge-blommer og rabarber i. Læg den ene marengsbund i formen, hæld blandingen over og dæk med den anden marengs-bund. Stil den i fryseren mindst 5 timer.
6. Blend jordbærrene (gerne uoptøede) til puré. Smag til med vin og evt. sukker. Lad isen stå en halv times tid i stuetemperatur, inden den serveres med jordbærsaucen.

(8-12 stykker)

Bon apetit - Lene Edvars