en lille familie

i Himmerland


MENU DETALJER

Græsk citronsuppe




En herlig ret, der har en speciel betydning for os, idet den var forret til vor egen bryllupsmiddag tilbage i 87 - vi stod her selv for tilberedning af allle retter til 40 personer! - Suppen kan nydes varm som kold

1 finthakket skalotteløg
15 g margarine
1 spsk mel
1 l hønsebouillon (frossen eller terning)
reven skal af 1 citron
2 æggeblommer
3 spsk crème fraîche (18%)
ca. 1 spsk citronsaft
ca. 2 tsk. groft salt
groftkværnet peber

2 hakkede hårdkogte æg
2 spsk hakket persille

Tilbehør: Flutes og/eller Grissinni

Løgene svitses i margarinen.
Melet drysses over, og bouillon røres i. Citronskal tilsættes.
Koger ca. 10 min. Æggeblommer og crème fraîche piskes sammen, og lidt af den varme suppe piskes i.
Hældes tilbage i den varme suppe under omrøring (må ikke koge). Suppen smages til med salt, peber og citronsaft.
Ved serveringen pyntes suppen med hakkede æg og persille.

Vor vin favorit hertil er en kølig Chablis.

Nyd denne forret, der gør sig godt både vinter og sommer - Lene & Bjarke Edvars